De Bijlmermeer was ooit de grote betonnen droom van architect Siegfried Nassuth, die in de jaren 60 het ontwerp bedacht. Die droom botste in de decennia die volgden op de realiteit. Hoe was het voor kinderen om op te groeien op een plek die de afvoerput werd van Amsterdam, tussen de drugsverslaafden en het snelle geld?
De onstuimige geschiedenis van de Bijlmer, wordt in de documentaire Kid’s-Eye View opnieuw gezien, opnieuw gedroomd en opnieuw verteld door de stemmen van verschillende generaties kinderen (van de jaren 70, over de jaren 80, 90, 0 en 10 tot nu, 2020), die allemaal opgroeiden in flatgebouw Groeneveen, in de G-buurt in Amsterdam Zuidoost.
Urmy Blikslager, presentatrice bij Radio Zuidoost (RAZO), heeft haar radiostation op nummer 94, op de begane grond van Groeneveen. Zij is de vertelstem van de documentaire en kent de mensen die aan het woord komen: de flatbewoners die allemaal in een andere periode opgroeien in de Bijlmer. Hun verhalen geven een beeld van de veranderende tijd en laten zien hoe de plek waar je opgroeit de rest van je leven beïnvloedt. Wat blijft er van je dromen over als de toekomstmogelijkheden zo beperkt lijken? Emanuel, die de dag vaak begint met een biertje, blijft hoopvol: “Als er ruimte is om te drinken, waarom heb ik geen ruimte om te dromen?”