De miscommunicatie tussen de twee kan gemeten worden aan het leeftijdsverschil, maar uiteindelijk bestaat hetgeen wat zorgt voor de moeilijke communicatie uit ontelbaar meer facetten. Meneer Nagel is opgegroeid in een andere tijd, heeft een totaal andere leefwereld, en gebruikt ander jargon.
Uit de volgende vraag blijkt nog een duidelijk verschil tussen de leeftijden: Als mensen naar je kijken, wat denk je dan dat ze zien?
"Knappe gozert!" Antwoord Arie enthousiast. "Nou, nee, ik zou niet weten wat ze over me denken. En zowel, dan laat ik het zo langs me heen gaan." Hij vervolgt zijn verhaal totdat Sanne hem na enige tijd onderbreekt: "Ik moest de vraag ook nog beantwoorden, Arie. Ik denk dat ze een kleurrijk, vrolijk meisje zien, volgens mij."
Terwijl het de 92-jaar oude Arie een worst zal wezen wat mensen van hem vinden, lijkt de 27-jarige Sanne er meer waarde aan te hechten.
Tegen het eind van het vragenspel weet Sanne heel wat meer over Arie Nagel en zijn verleden, naar alle waarschijnlijkheid een stuk meer dan Arie over Sanne heeft geleerd. “Hij heeft ook wat meer moeite met horen”, zegt Sanne. “Ik denk dat dat ook maakt dat ouderen liever vertellen, want luisteren is gewoon moeilijker.”
Volgens Sanne kunnen vooral de jongeren zich wel aanpassen door respect te hebben voor alle ervaring die de ouderen in al die decennia hebben opgedaan. “Als je vanuit daar vertrekt, kunnen er interessante dingen uit een gesprek komen. Zo is het soms best nuttig om bij nieuwe ontwikkelingen het perspectief van mensen met zo veel levenservaring erbij te betrekken."