Let op: Deze inhoud kan niet getoond worden omdat deze mogelijk strijdig is met de gekozen cookiesettings.
U kunt dit hier aanpassen door de categorie 'social'
aan te vinken.
Waarom is dit nodig?
Programmamaker Jennifer Pettersson en Katinka Baehr weten hoe moeilijk het soms is, het opvoeden van één of meer kinderen. In de driedelige serie Eerste hulp bij opvoeden, portretteren ze doodgewone ouders die niet weten wat ze aan moeten met hun doodgewone kinderen.Aflevering 2: Vrijwilliger in huis
Ab Visser (1913 – 1982) was schrijver van poëzie, kinderboeken, autobiografische en historische romans en detectives. Zijn oeuvre omvat zo’n zeventig titels, maar ook talrijke recensies, korte verhalen en feuilletons. Jan Greshoff, W.F. Hermans en Gerard Reve spraken zich lovend over zijn werk uit, maar grote prijzen won hij nooit. Begin maart verschijnen bij uitg. Lebowski Vissers’ jeugdherinneringen aan Groningen: De Buurt. Uitgever Oscar van Gelderen wil meer werk herdrukken van deze, volgens hem ten onrechte vergeten auteur.
In Een literaire ambachtsman schetst Tom Rooduijn een beeld van het ambigue leven van Ab Visser. De schrijver produceerde dagelijks zo’n 3000 woorden voor uiteenlopende publicaties en uitgeverijen, leed zijn leven lang onder een ziekte die hem uiteindelijk invalide maakte maar hield er een uitbundig leven op na – eerst in Groningen, daarna in Amsterdam en Zuid-Frankrijk. Een portret van Ab Visser met een wandeling door de buurt waar hij opgroeide en gesprekken met ondermeer jeugdvriendin Elsa Venema, zijn weduwe Margreet Hirs, tijdgenoot en schrijver Ferdinand Langen, zijn biograaf Michiel van Diggelen en uitgever Oscar van Gelderen.