Robert Pijnenburg leefde een leven met sex, drugs en popmuziek. Zijn broer Jan drumde toen bij Doe Maar en had nog veel meer succes. Maar terwijl Jan het succes aankon, ging Robert onderdoor aan de levensstijl. De drugs kregen de overhand, de muziek en sex leden er onder, en Robert werd depressief. In 2011 maakte hij een einde aan zijn leven. Familie, vrienden en collega's blikken terug op zijn leven. Een radiodocumentaire van Gilles Frenken.
Robert Pijnenburg, sex en drugs en rock 'n roll & Het tafeltje van Erwin
Radio Doc
In het wereldje van popmuziek in Brabant was Robert Pijnenburg begin tachtiger jaren een opvallende verschijning. Hij was pas twintig jaar jong, componeerde, zong, speelde toetsen en trad overal in Nederland op in verschillende bands. En toch ging het mis. Gilles Frenken maakte een documentaire over de opkomst en ondergang van een supertalent. In de korte documentaire een portret van Erwin de Vries. Deze gelauwerde Surinaamse kunstenaar werd onlangs 85. Rogeria Burgers ging bij hem op bezoek.
Robert Pijnenburg, sex & drugs & rock 'n roll
Het tafeltje van Erwin
De Surinaamse beeldhouwer Erwin de Vries werd vorig jaar 85. Hij is - ook volgens eigen zeggen - de grootste kunstenaar van Suriname. Hij is een levensgenieter en een echte vrouwenschilder. De Vries is een veelzijdig en productief kunstenaar, hij maakt zowel figuratief als abstract werk, zowel schilderijen als beelden. Maar de meeste mensen kennen hem van het Nationale Monument ter Herdenking van de Slavernij. Een prachtig beeld dat in het Oosterpark in Amsterdam staat. Toen hij 80 werd, werd hij geëerd met een overzichtstentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam, nu ter gelegenheid van zijn 85e is er een tentoonstelling in Suriname. Rogeria Burgers trof hem aan zijn vaste tafeltje in het cafe waar hij iedere ochtend audiëntie houdt.