In juli 2010 krijgt de Amsterdamse Joanne Brouwer een zwaar fietsongeluk in Spanje. Ze zweeft 6 dagen lang tussen leven en dood in het ziekenhuis van Leon. Wanneer Joanne ontwaakt uit haar coma, kennen haar familieleden haar nauwelijks terug. Joanne, die altijd nogal zwaar op de hand was, is nu een euforische uitgelaten versie van haarzelf. Ze maakt de ene grap na de ander, geniet intens van mierzoete automatenkoffie, die ze daarvoor niet kon velen, en vliegt iedereen om de hals. Zo gauw ze weer kan lopen, danst ze alleen door haar ziekenhuiskamer, met Michael Jackson op haar koptelefoon. Zielsgelukkig. Haar man is in eerste instantie enorm opgelucht. Maar dan slaat de twijfel toe: moet ik met dit lachebekje de rest van mijn leven door?
Het is een probleem waar veel mensen mee worstelen na een coma, Het ego is diepgaand veranderd. Veel mensen voelen zich herboren. Het gaat dat zo ver dat de ex-patiënten een nieuwe naam aannemen. Of twee fotoalbums in de kast hebben staan: een van de babytijd en een van het leven na de coma.
In de radiodocumentaire Reset van Jan Maarten Deurvorst vertellen drie patiënten hoe ze worstelden met hun ego na hun 'reset'. Dat vanzelfsprekende zaken als lopen, praten, vriendschap en seks totaal niet meer vanzelfsprekend waren. Hoe ze afscheid moesten nemen van alle verworvenheden van het oude ik. Maar ook, dat na de coma nieuwe perspectieven zich aandienden. Zo leerde de voormalige zangpedagoog Marianne Verkade intens genieten van stilte nadat ze hersenletsel opliep bij een bijna fatale val van de trap. Haar vakanties zijn nu zoektochten naar totale stilte. De Antwerpse Jeroen Willemsen die voor zijn ongeluk vooral bezig was met seks, drugs and rock and roll leerde eindelijk hoe hij moest leven. Hij reist het hele Vlaamse lezingscircuit af om mensen die dit proces niet doormaakten te helpen.